Monday, July 23, 2012

Kako investirati u zlato?


Proizvodnja zlata, vađenje zlata iz rudnika, recikliranje zlata i slični poslovi uvijek su bili zanimljiv način investiranja kao i mogućnost dobre zarade. Zlato je vrijedan i plemenit metal. Dosta se koristi u proizvodnji elektronike, medicini, stomatologiji, pa na kraju i proizvodnji nakita. Zbog potrebe za zlatom i njegovim svojstvom da je vrijedni metal, u biti se zlato dugo kroz povijest koristi kao 'valuta' koja je stabilnija od ostalih svjetskih valuta.



Da bi investirali u zlato najbolji način je u biti investirati u neku od kompanija koje se bave iskopavanjem rude za dobivanje zlata.



Kako prepoznati profitabilnu tvrtku i one koje treba izbjegavati?




Ovdje ne postoji neko sigurno pravilo. Kao i svaka druga investicija, niti ova nije 100% sigurna. Jednostavno treba sagledati neke osnovne stvari prije ulaganja i nadati se maloj dozi sreće u poslovanju.



Pokušajte pronaći kompanije koje prodaju specijaliziranu opremu za iskopavanje rude zlata, te preko tih podataka dođite to samih kompanija 'rudnika'. Pogledajte financijska izvješća, ako nisu tajna te prelistajte po stranicama ili brošurama kompanije kojom opremom za iskopavanje zlata raspolažu. Pomoću opreme i financijskih izvješća kompanije možete zaključiti o kakvoj se kompaniji radi i koliki je mogući rizik investirati novac u tu kompaniju.



Kada ste se odlučili u koju kompaniju želite investirati odredite količinu novca koju ste spremni potrošiti. Kontaktirajte vašeg brokera, te sa njim detaljno dogovorite kupovinu dionica određene kompanije za iskapanje ili preradu zlata.

No comments:

Post a Comment